Za nami kolejna edycja konkursu na Najlepszy Smak Dolnego Śląska! Kto w tym roku zachwycił jury swoimi wyrobami?
W piątek 31 maja o godzinie 13 w restauracji Akropolis na wrocławskim Rynku odbył się finał konkursu na Najlepszy Smak Dolnego Śląska. Jury konkursu miało okazję spróbować specjałów od aż 107 lokalnych wystawców. Po długich obradach wyłonili te, które wyróżniły się pod względem smakowym, wizualnym i zapachowym. I to one mogą się teraz cieszyć tytułem Najlepszego Smaku Dolnego Śląska w jednej z 9 kategorii: produkty mleczne, produkty mięsne, produkty rybołówstwa, owoce i warzywa, wyroby piekarnicze i cukiernicze, oleje i tłuszcze, miody, napoje (w tym alkohole) oraz inne.
Zwycięzcy zostali ogłoszeni podczas biesiady 1 czerwca, na wrocławskim Rynku.
Oto oni:
W kategorii produkty mleczne:
„Koziołkowo” Gospodarstwo Rolne Piotr Hupało z Holendrów za ser Fettina z czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim
Kamil Holajda z Wrocławia za ser Chedar kozi
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Międzyborza za Tort twarogowy
Kozie sery Honoraty z Prusic za ser kozi :Koziołek z pieprzem cytrynowym
Wańczykówka Lucyna Wańczyk z Krzeszowa za sery:
Bardzo dziękuje za wyróżnienie. Kozie Sery „Honoraty”.