Produkty


Ser Paneer

skład : mleko kozie, sok z cytryny, sól

Ser typu miękkiego, wytwarzany z mleka koziego oraz świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Ser w smaku delikatny, idealnie nadaje się do sałatek i kanapek. Na ciepło podawany ze szpinakiem, chętnie jedzony przez dzieci.

Produkty dla wegetarian


Ser Ricotta

skład: serwatka kozia podpuszczkowa

Ser miękki wytwarzany z serwatki podpuszczkowej koziej o lekko słodkiej nucie i bardzo delikatnej puszystej konsystencji. Idealny jako deser podany z miodem, powidłami. Wyśmienity do naleśników uwielbianych przez dzieci.


Ser Koziołek naturalny

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z suszonymi pomidorami, bazylia oraz czosnkiem

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z chilli

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, chili

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z czarnuszką

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, pomidor, bazylia, czosnek, czarnuszka

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z pieprzem cytrynowym

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, pieprz cytrynowy

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z kozieradka

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, kozieradka

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Wędzony

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól

Ser typu twardego, podpuszkowy. Wędzony w sposób tradycyjny dymem zimnym z drzew owocowych. Dzięki odpowiednio dobranym gatunkom drzew otrzymujemy bursztynowy kolor. Odpowiedni do podania na ciepło o z żurawina oraz na zimno jako ser sałatkowo-kanapkowy.


Pasta Twarogowa z pomidorem suszonym, bazylia oraz czosnkiem

skład: mleko kozie, pomidor, bazylia, czosnek, czarnuszka

Ser do smarowania stworzony na bazie twarogu tradycyjnego o kremowej konsystencji z dodatkiem ziół oraz przypraw.


Pasta Twarogowa z pieprzem cytrynowym

skład: mleko kozie, pieprz cytrynowy

Ser do smarowania stworzony na bazie twarogu tradycyjnego o kremowej konsystencji z dodatkiem ziół oraz przypraw.


Ser Twaróg wędzony

skład : mleko kozie

Biały ser twarogowy wytwarzany naturalnie poddany wędzeniu dymem zimnym z drzew owocowych. Ser w smaku z nuta kwasowości o konsystencji zwartej.

Produkty dla wegetarian


Ser Twarogowy

skład : mleko kozie

Biały ser o delikatnej kremowej konsystencji wytwarzany w sposób tradycyjny z kwaśnego mleka. Stosowany do pierogów, naleśników, ciast, pieczywa.

Produkty dla wegetarian


Ser Solankowy

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól

Ser półtwardy, podpuszczkowy, leżakujący w solance. Delikatnie słony w smaku. Nadaje się do sałatek oraz kanapek.


Jogurt naturalny

skład: mleko kozie, bakterie jogurtowe YO 122

Jogurt z mleka koziego, bez środków zagęszczających, bez dodatków smakowych

Produkty dla wegetarian


Kozie mleko

skład: mleko kozie 100% niepasteryzowane

Świeże mleko kozie, niepasteryzowane, pełnotłuste

Produkty dla wegetarian


Ser fetigre

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól, serwatka kozia podpuszczkowa

Ser podpuszczkowy półtwardy dojrzewający typu feta. Ser charakteryzuje się słonym smakiem i wyrazistym zapachem. Przechowywany jest w zalewie solankowo-serwatkowej w której nieustannie dojrzewa i nabiera głębokiego smaku. Idealnie nadaje się do sałatek, na deskę serów.


Kefir z koziego mleka

skład: mleko kozie, bakterie kefirowe 31

Kefir z mleka koziego, naturalny. Napój lekko zagazowany, powstający w procesie fermentacji mleka. Charakteryzuje się kremową konsystencją i lekko kwaśnym smakiem. Największe zastosowanie znajduje wśród zwolenników koktajli oraz wśród osób ceniących naturalne probiotyki.

Produkty dla wegetarian


Świeżak czosnek niedźwiedzi

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, czosnek niedźwiedzi

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Świeżak z czarnuszka

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, czarnuszka

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Świeżak z pomidorem, czosnkiem i bazylią

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, pomidor, bazylia, czosnek, czarnuszka

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Świeżak w popiele

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, popiół, sól

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Charakteryzujący się czarną skórką oraz marmurkowym wnętrzem. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Serwatka kozia

skład: serwatka kozia

Serwatka kozia słodka powstała po produkcji serów podpuszczkowych. Serwatka posiada właściwości antyoksydacyjne, ma działanie przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne oraz przeciwzapalne. Skutecznie wspomaga system odpornościowy.


Ser Paneer

skład : mleko kozie, sok z cytryny, sól

Ser typu miękkiego, wytwarzany z mleka koziego oraz świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Ser w smaku delikatny, idealnie nadaje się do sałatek i kanapek. Na ciepło podawany ze szpinakiem, chętnie jedzony przez dzieci.

Produkty dla wegetarian


Ser Ricotta

skład: serwatka kozia podpuszczkowa

Ser miękki wytwarzany z serwatki podpuszczkowej koziej o lekko słodkiej nucie i bardzo delikatnej puszystej konsystencji. Idealny jako deser podany z miodem, powidłami. Wyśmienity do naleśników uwielbianych przez dzieci.


Ser Koziołek naturalny

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z suszonymi pomidorami, bazylia oraz czosnkiem

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z chilli

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, chili

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z czarnuszką

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, pomidor, bazylia, czosnek, czarnuszka

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z pieprzem cytrynowym

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, pieprz cytrynowy

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Koziołek z kozieradka

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, kozieradka

Ser typu miękkiego, kwasowo-podpuszczkowy. Rewelacyjny na deskę serów. Przy odpowiedniej temperaturze idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę goryczy połączona z delikatnością koziego mleka.


Ser Wędzony

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól

Ser typu twardego, podpuszkowy. Wędzony w sposób tradycyjny dymem zimnym z drzew owocowych. Dzięki odpowiednio dobranym gatunkom drzew otrzymujemy bursztynowy kolor. Odpowiedni do podania na ciepło o z żurawina oraz na zimno jako ser sałatkowo-kanapkowy.


Pasta Twarogowa z pomidorem suszonym, bazylia oraz czosnkiem

skład: mleko kozie, pomidor, bazylia, czosnek, czarnuszka

Ser do smarowania stworzony na bazie twarogu tradycyjnego o kremowej konsystencji z dodatkiem ziół oraz przypraw.


Pasta Twarogowa z pieprzem cytrynowym

skład: mleko kozie, pieprz cytrynowy

Ser do smarowania stworzony na bazie twarogu tradycyjnego o kremowej konsystencji z dodatkiem ziół oraz przypraw.


Ser Twaróg wędzony

skład : mleko kozie

Biały ser twarogowy wytwarzany naturalnie poddany wędzeniu dymem zimnym z drzew owocowych. Ser w smaku z nuta kwasowości o konsystencji zwartej.

Produkty dla wegetarian


Ser Twarogowy

skład : mleko kozie

Biały ser o delikatnej kremowej konsystencji wytwarzany w sposób tradycyjny z kwaśnego mleka. Stosowany do pierogów, naleśników, ciast, pieczywa.

Produkty dla wegetarian


Ser Solankowy

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól

Ser półtwardy, podpuszczkowy, leżakujący w solance. Delikatnie słony w smaku. Nadaje się do sałatek oraz kanapek.


Jogurt naturalny

skład: mleko kozie, bakterie jogurtowe YO 122

Jogurt z mleka koziego, bez środków zagęszczających, bez dodatków smakowych

Produkty dla wegetarian


Kozie mleko

skład: mleko kozie 100% niepasteryzowane

Świeże mleko kozie, niepasteryzowane, pełnotłuste

Produkty dla wegetarian


Ser fetigre

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól, serwatka kozia podpuszczkowa

Ser podpuszczkowy półtwardy dojrzewający typu feta. Ser charakteryzuje się słonym smakiem i wyrazistym zapachem. Przechowywany jest w zalewie solankowo-serwatkowej w której nieustannie dojrzewa i nabiera głębokiego smaku. Idealnie nadaje się do sałatek, na deskę serów.


Kefir z koziego mleka

skład: mleko kozie, bakterie kefirowe 31

Kefir z mleka koziego, naturalny. Napój lekko zagazowany, powstający w procesie fermentacji mleka. Charakteryzuje się kremową konsystencją i lekko kwaśnym smakiem. Największe zastosowanie znajduje wśród zwolenników koktajli oraz wśród osób ceniących naturalne probiotyki.

Produkty dla wegetarian


Świeżak czosnek niedźwiedzi

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, czosnek niedźwiedzi

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Świeżak z czarnuszka

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, czarnuszka

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Świeżak z pomidorem, czosnkiem i bazylią

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, pomidor, bazylia, czosnek, czarnuszka

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Świeżak w popiele

skład: mleko kozie, podpuszczka naturalna, popiół, sól

Ser świeży miękki podpuszczkowy, produkowany z mleka niepasteryzowanego. Charakteryzujący się czarną skórką oraz marmurkowym wnętrzem. Ser elastyczny, wilgotny, podczas odpowiedniego przechowywania dojrzewa. Ser kanapkowy, wygodny do krojenia w kostkę. Świetnie komponuje się jako dodatek do makaronów.


Serwatka kozia

skład: serwatka kozia

Serwatka kozia słodka powstała po produkcji serów podpuszczkowych. Serwatka posiada właściwości antyoksydacyjne, ma działanie przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne oraz przeciwzapalne. Skutecznie wspomaga system odpornościowy.